Продукти
-
2
глави
лук
почистени и нарязани
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
7
стръка
магданоз
-
1
ч.л.
кимион
млян
-
1
глава
лук
-
1
кг.
кайма
-
2
червени чушки
почистени и нарязани на едри кубчета
-
2
жълти чушки
почистени и нарязани на едри кубчета
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
- След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтенца, които редувайки със зеленчуците нанизваме на шиш.
- Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.
- При печенето, обръщаме шишчетата.
- Поднасяме топли с гарнитура от пържени каротфки, ориз или свежи зеленчуци.