Продукти
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
1
глава
лук
-
2
л.
бульон
-
2
с.л.
олио
-
1
шепа
зелен фасул
-
80
гр.
сланина
ситно нарязана
-
3
моркова
-
0,5
глава
целина
-
1
глава
зеле
-
3
картофа
-
100
гр.
ориз
-
100
гр.
сирене
настъргано
-
1
с.л.
магданоз
-
1
с.л.
босилек
-
2
домата
-
1
ч.ч.
грах
-
1
с.л.
мащерка
Начин на приготвяне
- Обелваме картофите, морковите и целината, и ги нарязваме на кубчета.
- Почистваме зелето от външните листа и кочана, и го нарязваме на ивици. Зеления фасул начупваме на парчета.
- Нарязваме сланината на ситно и я разтопяваме в олиото. Едро нарязания лук и зеленчуците запържваме в разтопената сланина. Доливаме бульона, подправяме със сол и черен пипер и оставяме да ври на слаб огън 15 минути.
- Добавяме измитите ориз и грах, а след 15 минути добавяме и обелените и нарязани домати.
- Поставяме ситно нарязаните билки и разбъркваме.
- Сервираме супата с черен хляб и настъргано сирене.