Микс от печени зеленчуци |
|
Продукти
|
Време: 50
|
Начин на приготвяне1. Обелваме и сваряваме за 10 мин. картофите в подсолена вода. Оставяме ги цели, не е необходимо да се режат. Подбираме средно големи картофи за целта. 2. Прецеждаме картофите и ги подреждаме на хартия за печене. Подреждаме и останалите измити и нарязани на едро зеленчуци. Посоляваме и поръсваме със зехтин. 3. Слагаме да се запекат на умерена фурна за 30-40 мин. След това приготвяме дресинг от счуканите скилидки чесън, сол, подправките, зехтин и оцет. 4. Срязваме картофите леко и ги натискаме с решетъчна лъжица, за да се отворят. Поливаме всички зеленчуци с дресинга и оставяме да се допекат за още 10-15 мин. или до готовност. |