Продукти
Начин на приготвяне
1. Обелваме и сваряваме за 10 мин. картофите в подсолена вода. Оставяме ги цели, не е необходимо да се режат. Подбираме средно големи картофи за целта.
2. Прецеждаме картофите и ги подреждаме на хартия за печене. Подреждаме и останалите измити и нарязани на едро зеленчуци. Посоляваме и поръсваме със зехтин.
3. Слагаме да се запекат на умерена фурна за 30-40 мин. След това приготвяме дресинг от счуканите скилидки чесън, сол, подправките, зехтин и оцет.
4. Срязваме картофите леко и ги натискаме с решетъчна лъжица, за да се отворят. Поливаме всички зеленчуци с дресинга и оставяме да се допекат за още 10-15 мин. или до готовност.