Миди с ориз и бяло вино

Продукти

  • 3 скилидки чесън
  • зехтин
  • риган
  • копър
  • черен пипер
  • сол
  • 300 мл. бяло вино
  • 250 г ориз
  • 1,5 кг. миди

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза и го прецеждаме. 
  2. В дълбок тиган запържваме в зехтина чесън, слагаме малко риган и поливаме с бялото вино.
  3. Слагаме добре измитите миди и задушаваме под капак около 6-7 минути.
  4. Добавяме ориза и копъра, разбъркваме добре. 

Съвет: 

Вместо копър може да сложим цял стрък девисил в соса за мидите.

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините на "Метро". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).