Продукти
-
3
скилидки
чесън
-
зехтин
-
риган
-
копър
-
черен пипер
-
сол
-
300
мл.
бяло вино
-
250
г
ориз
-
1,5
кг.
миди
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза и го прецеждаме.
- В дълбок тиган запържваме в зехтина чесън, слагаме малко риган и поливаме с бялото вино.
- Слагаме добре измитите миди и задушаваме под капак около 6-7 минути.
- Добавяме ориза и копъра, разбъркваме добре.
Съвет:
Вместо копър може да сложим цял стрък девисил в соса за мидите.
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините на "Метро". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).