Мексиканско бурито

Продукти

  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г червен боб
  • 50 г царевица
  • 300 г телешка кайма
  • 4 питки за бурито
  • риган
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 2 домата
  • 4 с.л. настърган кашкавал

Време: 30
Ниво: лесно

Large meksikansko burito

Начин на приготвяне

1. Задушаваме намачканите скилидки чесън и нарязания на дребно кромид лук, с малко зехтин, сол.

2. Добавяме каймата и запържваме до златисто. Малко преди да е готова, добавяме сварената царевица, сварения червения боб и обелените и нарязани на кубчета домати.

3. Добавяме риган и черен пипер на вкус. На тигана запичаме питките от двете страни.

4. Сервираме като върху всяка питка поръсваме настъргания кашкавал, плънката и завиваме плътно като палачнка.

5. Поръсваме с майонеза и със ситно нарязан магданоз по желание. Можем да добавим и сос Табаско.