Маслено тесто
Продукти
-
2
ч.ч.
брашно
-
100
г
масло
нарязано на парченца
-
0,5
ч.ч.
захар
-
1
яйце
-
1
ванилия
-
1
бакпулвер
Начин на приготвяне
- Смесваме брашното и бакпулвера и ги разбъркваме добре, добавяме маслото, яйцето и ванилията. Почваме да месим. Сместа трябва да стане на трохи.
- Продължаваме да месим, докато се получи гладко тесто, като добавяме 1-2 с.л. вода, ако е необходимо.
- След като е готово, оформяме топка и я увиваме в найлоново фолио и поставяме в хладилника за около 20 минути.
- След това разточваме с точилка тестото върху гладка повърхност.
- Правим окръжност и я поставяме в кръгла форма за печене. Тестото трябва да покрие дъното и стените. (Притискаме леко с пръсти). Отгоре надупчваме тестото с вилица.
- Покриваме тестото с намаслена хартия за печене.
- Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 15 минути, или докато тестото леко покафенее.