Маслени бисквитки с крем сирене и сладко от малини
|
Продукти
-
За слепянето:
-
160
г
сладко от малини
-
2
с.л.
пудра захар
-
220
г
крем сирене
, със стайна температура
-
За тестото:
-
120
г
захар
-
1
яйце
, със стайна темература
-
1
пак.
ванилия
-
0,5
ч.л.
сол
-
260
г
масло
, със стайна температура
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
60
г
бадемово брашно
-
240
г
брашно
|
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- За тестото: В купа смесваме двата вида брашно, бакпулвера и солта.
- Отделно разбиваме маслото и захарта, до получаването на гладък крем.
- Добавяме яйцето и ванилията, и разбиваме докато сместа стане хомогенна.
- След това добавяме брашнената смес и разбиваме на ниска скорост с миксер.
- От сместа, върху тавичка с хартия за печене с пош оформяме бисквитки (сместа е за две тавички).
- Поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем 10 минути, или докато порозовеят.
- Изваждаме бисквитките от фурната и ги оставяме в тавата за 10-15 минути да се стегнат и поизстинат.
- За слепянето: в купа разбиваме крем сиренето със захарта.
- Бисквитите слепваме две по две като първо върху една намазваме около една чаена лъжица сладко, а върху него шприцоваме от крем сиренето. Поставяме втората бисквита и притискаме леко.
- Готовите сладки може да съхраняваме до 5 дни, в подходяща кутия.
* Може да си направите домашно сладко от малини - вижте рецептата тук.
|