Продукти
-
1
червена зелка
-
50
гр
сол
-
300
мл
бяло вино
-
140
мл
ябълков оцет
-
140
гр
кафява захар
-
1
пръчка
канела
-
1
индийско орехче
-
1
с.л. смляно
индийско орехче
-
1
с.л.
бял пипер
-
2
дафинови листа
-
бахар на зърна
Начин на приготвяне
1. Нарязваме зелето на тънко и го осоляваме. Оставяме да омекне добре. Измиваме го, за да отстраним солта.
2. Смесваме продуктите в тиган и ги оставяме да кипнат. Махаме от котлона и оставяме да се охлади за 30 мин.
3. Смесваме маринатата със зелето и го слагаме в голям буркан. Съхраняваме на хладно или в хладилник до 2 седмици.