Мариновани шишчета

Продукти

  • сол
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 0,5 връзка копър
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 5 с.л. зехтин
  • 1,5 кг месо , нарязано на парченца за шишчета

Време: 85 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 07 15 09 45 22 0300 0 1 2 3

Начин на приготвяне

  1. В блендер изсипваме и пасираме зехтина, лимоновия сок, чесъна, копъра, кимиона, червения пипер и солта. 
  2. В така получената марината поставяме нарязаното месо и го поставяме в хладилник за около час. 
  3. След това го забождаме на шишчета и го печем в силно загрята фурна или BBQ. 
  4. Сервираме със свежи зеленчуци по избор.