Мариновани пилешки шишчета с жълти, червени чушки и лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Босилекът и копърът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова. 
  2. В купа се разбъркват босилекът, копърът и останалите продукти за маринатата. 
  3. Добавя се месото, нарязано на кубчета. 
  4. Всичко се разбърква, след което купата се покрива. 
  5. Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа. 
  6. Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето. 
  7. Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин. 
  8. Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото. 
  9. Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно. 
  10. Сервират се с гарнитура по избор.