Мариновани панирани пилешки бутчета

Продукти

  • 400 г корнфлейкс натурален
  • 8 пилешки бутчета
  • 4 яйца
  • за марината:
  • червен пипер на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 30 г вегета
  • 10 г куркума
  • 10 г джинджифил
  • 150 мл соев сос

Време: 65 мин.
Ниво: средно

Large marinovani panirani pileshki butcheta

Начин на приготвяне

  1. Смесваме всички продукти за маринатата и потапяме бутчетата в нея. Оставяме така около 30-40 минути.
  2. "Начукваме" или стриваме с ръце корнфлейкса  и го слагаме в купичка. 
  3. Разбъркваме яйцата и слагаме и тях в купичка. 
  4. След това всяко бутче топим в яйце, после в корфлейкс и пържим във фритюрник. 
  5. Сервираме горещи, по желание с кетчуп, майонеза и/или горчица и свежа салата.