Маринована сьомга, приготвена на тиган
Продукти
1 кг
сьомга , за предпочитане котлет
за маринатата:
3 с.л.
масло , разтопено (може и зехтин)
2 скилидки
чесън
1 с.л.
мед
0,5
лимон - сокът и настъргана кора
2 с.л.
магданоз , ситно нарязан
1 с.л.
прясна мащерка , ситно нарязана
черен пипер на вкус
сол на вкус
Време:
70 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Посоляваме добре сьомгата и добавяме черния пипер.
Втриваме внимателно.
В купа смесваме всички продукти за маринатата и ги разбъркваме много добре.
Мариноваме рибата, увиваме купата с прозрачно фолио и я оставяме да престои за около един час в хладилника.
След това отстраняваме фолито, подсушаваме рибата от маринатата в малко кухненска хартия и я поставяме в тиган.
Запичаме сьомгата по около 1 минута на всяка страна при силно загрят тиган и по 2 минути при по-слабо загрят тиган.