Малиново сорбе |
|
Продукти
|
Време: 40 мин.
|
Начин на приготвяне1. Сваряваме захарта заедно с водата на сироп. Оставя се леко да се охлади. 2. Смиламе малините, настърганата кора от лайма и сокът от него в блендер. Полученото пюре минаваме през цедка и смесваме със захарния сироп. 3. Изсипваме сместа изсипва в тава, която е облепена с фолио за свежо съхранение. Оставяме във фризера като на всеки 20 минути разбъркваме (за около 3–4 часа), за да не се получат големи кристали лед. Оставяме поне за 6 часа във фризер. 4. Преди да сервираме смиламе в блендер обикновени бисквити и посипваме дъното на купичката за сервиране. Сервираме сорбето с лъжица за сладолед, под формата на топка. По желание можем да украсим с филирани бадеми или прясна мента. |