Малиново сорбе

Продукти

  • 0,5 пакет обикновени бисквити
  • 3 лайма
  • 2 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 кг замразени малини

Начин на приготвяне

1. Сваряваме захарта заедно с водата на сироп. Оставя се леко да се охлади.

2. Смиламе малините, настърганата кора от лайма и сокът от него в блендер. Полученото пюре минаваме през цедка и смесваме със захарния сироп.

3. Изсипваме сместа изсипва в тава, която е облепена с фолио за свежо съхранение. Оставяме във фризера като на всеки 20 минути разбъркваме (за около 3–4 часа), за да не се получат големи кристали лед. Оставяме поне за 6 часа във фризер.

4. Преди да сервираме смиламе в блендер обикновени бисквити и посипваме дъното на купичката за сервиране. Сервираме сорбето с лъжица за сладолед, под формата на топка. По желание можем да украсим с филирани бадеми или прясна мента.