Продукти
-
1
ч.ч.
малини
-
2
банана
-
1
ч.л.
сол
-
1
пакет
бакпулвер
-
1
ванилия
-
5
яйца
-
160
г
масло
, на стайна температуrа
-
250
мл.
прясно мляко
-
370
г
захар
-
470
г
брашно
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.
- В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.
- Добавяме маслото и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото и ванилията.
- Разбъркваме и добавяме брашното. Бъркаме до хомогенност. Добавяме намачканите банани и разбъркваме.
- Прибавяме малините, предварително оваляни в брашно и разбъркваме внимателно с лъжица, за да не се намачкат.
- Изливаме сместа в намазнена и набрашнена форма.
- Печем във предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- Изваждаме кекса и оставяме за 10-15 минути. Поръсваме с разтопения на водна баня шоколад.
- Нарязваме кекса леко охладен.