Малинов мус

Продукти

  • 1 ч.ч. вода
  • 3 белтъка
  • 1 ч.ч. сметана
  • 2 ч.ч. захар
  • 5 ч.ч. малини
  • 1,5 с.л. желатин

Начин на приготвяне

  1. Накисваме желатина във водата. 
  2. Изстискваме малините така, че да се получи около половин чаша сок. Като запазваме остатъка от тях.
  3. Към сока прибавяме захарта и малко вода, и го варим на слаб огън, докато се получи сироп. 
  4. В сиропа слагаме останалите малини и варим още 10 минути, след което прибавяме желатина и бъркаме, докато се разтвори. 
  5. Прецеждаме сместа и я оставяме да изстине. 
  6. През това време разбиваме белтъците на пяна и ги прибавяме към прецедената смес. Разбиваме сметаната, изсипваме я в малиновата смес и отново разбиваме. 
  7. Разливаме муса в чаши и го изстудяваме преди сервиране.
  8. По желание, гарнираме с малко цели малини.