Мъфини с тиква

Продукти

  • 400 г брашно
  • 150 г захар
  • 0,5 ч.ч. тиква
    сварена
  • 10 г бакпулвер
  • 0,5 ч.л. сол
  • 4 яйца
  • 250 г прясно мляко
  • 80 г олио
  • за глазурата:
  • 400 г крем сирене
    "Филаделфия"
  • 70 г масло
    меко
  • 150 г пудра захар
    пресята
  • 30 г тиква
    сварена

Начин на приготвяне

  1. Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани. 
  2. В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Добавяме тиквата. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме добре и пълним във формички за мъфини. 
  3. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около,  20-25 минути.
  4. За глазурата: Разбиваме крем сиренето и маслото с миксер, докато се образува пухкав крем. 
  5. Добавяме пудрата захар, тиквата и ванилията. Разбиваме добре. 
  6. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали (около 10 минути).
  7. По желание, може да декорираме с блокчета шоколад.