Мъфини с пухкав крем

Продукти

  • 1 яйце
  • 150 мл. прясно мляко
  • 1 ванилия
  • 150 г захар
  • 2 г сол
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 с.л. канела
  • 250 г брашно
  • 140 г масло разтопено
  • за крема:
  • 200 г масло меко
  • 300 г пудра захар пресята
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 50 г сирене "филаделфия"

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large mafini s puhkav krem

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, канелата, солта, захарта и ванилията. 
  2. В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото. 
  3. Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер. 
  4. Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
  5. Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути. 
  6. Междувременно приготвяме крема.
  7. Разбиваме маслото с миксер до побеляване. Добавяме филаделфията и отново разбиваме. 
  8. След това прибавяме пресятата пудра захар, лъжица по лъжица, като разбъркваме добре след всяка. Накрая добавяме прясното мляко и разбиваме отново, до хомогенна смес. 
  9. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути. 
  10. По желание, преди сервиране поръсваме с шоколадови пръчици.