Мъфини с лайм и захарна глазура

Продукти

  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 150 г захар
  • 150 мл прясно мляко
  • 2 г сол
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 250 г брашно
  • 140 г масло разтопено
  • за глазурата:
  • 1 лайм прясно изцеден на сок
  • 80 г масло меко
  • 300 г захар

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large mafini s laym i zaharna glazura

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията. 
  2. В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото. 
  3. Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер. 
  4. Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
  5. Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути. 
  6. Междувременно приготвяме глазурата. 
  7. На водна баня разтапяме захарта заедно с маслото, като бъркаме непрекъснато. Снемаме от котлона и добавяме сок от лайм при непрекъснато бъркане. 
  8. Така приготвената глазура "разливаме" върху мъфините след като са поизстинали леко.