Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Междувременно приготвяме глазурата.
- На водна баня разтапяме захарта заедно с маслото, като бъркаме непрекъснато. Снемаме от котлона и добавяме сок от лайм при непрекъснато бъркане.
- Така приготвената глазура "разливаме" върху мъфините след като са поизстинали леко.
|