Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, канелата, солта, захарта и ванилията.
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Междувременно приготвяме крема.
- Измиваме, почистваме от семките и пасираме лимона. Прецеждаме го през цедка.
- Разбиваме маслото с миксер до побеляване. Добавяме пресятата пудра захар, лъжица по лъжица, като разбъркваме добре след всяка. След това добавяме и прясното мляко, и разбиваме отново. Накрая добавяме какаото и разбиваме много добре.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
|