Продукти
-
1
яйце
-
150
мл.
прясно мляко
-
150
г
захар
-
2
пак.
ванилия
-
2
г
сол
-
1
с.л.
бакпулвер
-
250
г
брашно
-
140
г
масло
, разтопено
- за глазурата:
-
50
г
фъстъчено масло
-
40
г
фъстъци
, натрошени
-
150
г
пудра захар
, пресята
-
400
г
крем сирене
"Филаделфия"
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, захарта и ванилията.
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Междувременно приготвяме крема.
- Разбиваме внимателно фъстъченото масло и без да спираме разбъркването, прибавяме филаделфията и пудрата захар. Разбиваме леко, до получаването на хомогенна смес.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
- След това поръсваме с натрошените фъстъци.