Продукти
-
2
г
сол
-
1
с.л.
канела
-
1
с.л.
бакпулвер
-
250
г
брашно
-
140
г
масло
разтопено
-
1
ванилия
-
150
г
захар
-
150
мл.
прясно мляко
-
1
яйце
- за глазурата:
-
100
г
череши
-
200
г
масло
меко
-
300
г
пудра захар
пресята
-
3
с.л.
прясно мляко
Начин на приготвяне
- В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, канелата, солта, захарта и ванилията.
- В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото.
- Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер.
- Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
- Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Междувременно приготвяме глазурата.
- Измиваме, почистваме от семките и пасираме черешите. Прецеждаме ги през цедка. Крайното количество е около 4-5 супени лъжици черешово пюре.
- Разбиваме маслото с миксер до побеляване. Добавяме плодовото пюре и отново разбъркваме. Прибавяме пресятата пудра захар, лъжица по лъжица, като разбъркваме добре след всяка. Накрая добавяме и прясното мляко и разбиваме отново.
- Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути.
- По желание, украсяваме с коктейлни черешки.