Продукти
-
сол
на вкус
-
650
мл
вода
, вряла
-
4
с.л.
олио
-
2
г
шафран
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
1
люта чушка
-
1
глава
лук
-
260
г
ориз
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре ориза. Накисваме го в студена вода за 30 минути.
- Слагаме вода да кипне. Междувременно загряваме олиото в тиган с дебело дъно.
- Добавяме нарязания лук и лютата чушкa, и пържим докато омекнат. Прибавяме подправките в тигана и пържим 1 минута. Добавяме отцедения ориз и сол на вкус, и разбъркваме добре.
- Изсипваме ориза и подправките в тенджерата. Добавяме врялата вода, разбъркваме, захлупваме с капак и оставяме на тих огън 10-15 минути, докато оризът бухне.
- Ястието сервираме горещо.