Начин на приготвяне
- За блата: смиламе бисквитите или ги натрошаваме с чук за пържоли. Отделяме малка част за украса - около 2 с.л. Объркваме ги с маслото и малко от разбитата сметана.
- Разбиваме сметаната с миксер, отделяме малка част за украса .
- Разделяме сметаната на две части в две купи - в едната част добавяме кокосови стърготини на вкус, киселото мляко, захар, ванилията. В другата част добавяме само какао.
- В трета купа слагаме плодовото мляко.
- В чаша със студена вода (около 150 мл.) по възможност от хладилника, разтваряме 4 желатина. Оставяме го да набъбне (да стане твърд). После разтваряме на водна баня за минутка докато се втечни. Разпределяме втечнения желатин в трите крема. В плодовото мляко, в сметановия с кисело мляко и в сметановия с какао и внимателно разбъркваме с лъжица - да се усвои желатина добре.
- В тортена чиния слагаме тортен ринг. Изсипваме бисквитената смес и изравняваме добре. Върху нея изсипваме сметаново-какаовата смес и пак изравняваме. Добавяме отгоре сместа със сметана и кисело мляко.
- Слагаме тортата за 10 минути във фризер.
- Изваждаме и добавяме сместа с плодовото мляко. Връщаме тортата във фризера за час и половина.
- Изваждаме и с помощта на голям, широк нож, минаваме от вътрешната страна на ринга внимателно с острата част, за да отлепим добре тортата. Въртим в кръг. След като я обиколом цялата, откопчаваме ринга внимателно.
- Вече готовата торта украсяваме с останалата сметана, поръсваме с шоколадовите стърготини и ягодите.
- Връщаме за още 2-3 часа в хладилника да се охлади.
|