Продукти
-
4
с.л.
пармезан
-
2
ч.л. печени
кедрови ядки
-
2
с.л. пресен
магданоз
-
сол на вкус
-
черен пипер на вкус
-
3
начукани скилидки
чесън
-
300
гр
чери домати
-
4
с.л.
зехтин
-
500
г
лингуини
Начин на приготвяне
1. Слагаме голяма тенджера с вода да заври, добавяме малко морска сол. Варим лингуините според указанията.
2. Затопляме зехтина и добавяме счукания чесън. По желание може да добавим и сухо чили. Добавяме цели чери домати. Овкусяваме със сол, черен пипер. Оставяме да се готви около 5 мин, докато доматите омекнат.
3. Прецеждаме лингуините, добавяме ги в тигана и разбъркваме. Сервираме и поръсваме с кедрови ядки, магданоз и пармезан.