Начин на приготвяне
- Измиваме добре лимоните. Настъргваме кората им и ги изцеждаме хубаво.
- В голяма метална купа разбъркваме настърганата кора, сокът и захарта до пълното стопяване на захарта.
- Добавяме нарязаното на кубчета масло и поставяме купата на водна баня, като разбъркваме сместа периодично.
- В друга купа разбиваме яйцата с миксер.
- След като напълно се разтопи маслото, добавяме на тънка струйка яйцата, като бъркаме непрекъснато.
- Готвим на водна баня още 20 минути, при постоянно разбъркване.
- Готовото лимоново сладко трябва да се сгъсти и да прилича на крем - тоест да може да остане на опаката част на супена лъжица.
- Охладеното сладко прехвърляме в стерилизиран буркан или няколко малки стерилизирани бурканчета.
- Бурканът затваряме плътно и съхраняваме в хладилник.
|