Леща с наденица на фурна

Продукти

  • прясна мащерка
  • зехтин
  • 1 консерва домати на кубчета
  • 2 с.л. мед
  • 3 с.л. винен оцет
  • 500 гр сварена леща
  • 6 наденички
  • 3 малки глави лук
  • сол
  • черен пипер

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large leshta s nadenitsa na furna

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната на 180 градуса, нарязваме лука на половинки. Загряваме оребрен тиган и на него печем наденичките и лука за около 5-6 мин.

2. Слагаме лещата в тава. Добавяме оцет, мед, сол и пипер. Нареждаме лука и наденичките и запичаме във фурната за около 20 мин.

3. В тиган изсипваме консервата домати и зехтина. Варим докато водата се изпари.

4. Сервираме лещата, отгоре доматената смес и наденичките. Украсяваме със стръкчета мащерка.