Продукти
-
прясна
мащерка
-
зехтин
-
1
консерва
домати на кубчета
-
2
с.л.
мед
-
3
с.л.
винен оцет
-
500
гр сварена
леща
-
6
наденички
-
3
малки глави
лук
-
сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната на 180 градуса, нарязваме лука на половинки. Загряваме оребрен тиган и на него печем наденичките и лука за около 5-6 мин.
2. Слагаме лещата в тава. Добавяме оцет, мед, сол и пипер. Нареждаме лука и наденичките и запичаме във фурната за около 20 мин.
3. В тиган изсипваме консервата домати и зехтина. Варим докато водата се изпари.
4. Сервираме лещата, отгоре доматената смес и наденичките. Украсяваме със стръкчета мащерка.