Лесен пай с вишни

Продукти

  • 1 маслено тесто
  • за плънката:
  • 1 ванилия
  • 100 г вишни
    , от компот
  • 80 мл. прясно мляко
  • 100 г пудра захар
  • 100 мл. течна сметана
  • 250 г сирене "филаделфия"
  • 350 г сирене "маскарпоне"

Начин на приготвяне

  1. Постиламе масленото тесто в правоъгълна тава и го изпичаме.  
  2. Разбиваме сметаната с млякото и захарта. Добавяме ванилията. 
  3. В купа смесваме сирената и ги разбиваме добре. Прибавяме към млечната смес. Разбиваме до хомогенност. 
  4. Плънката изсипваме върху вече изпеченото маслено тесто и разстиламе добре.
  5. Най-отгоре нареждаме вишните, цели или разрязани на две - по желание. 
  6. Поставяме в хладилник за минимум 5-6 часа преди да сервираме. 

Рецептата за "Маслено тесто", може да намерите в категория "Печива".