Продукти
-
1
маслено тесто
- за плънката:
-
1
ванилия
-
100
г
вишни
, от компот
-
80
мл.
прясно мляко
-
100
г
пудра захар
-
100
мл.
течна сметана
-
250
г
сирене "филаделфия"
-
350
г
сирене "маскарпоне"
Начин на приготвяне
- Постиламе масленото тесто в правоъгълна тава и го изпичаме.
- Разбиваме сметаната с млякото и захарта. Добавяме ванилията.
- В купа смесваме сирената и ги разбиваме добре. Прибавяме към млечната смес. Разбиваме до хомогенност.
- Плънката изсипваме върху вече изпеченото маслено тесто и разстиламе добре.
- Най-отгоре нареждаме вишните, цели или разрязани на две - по желание.
- Поставяме в хладилник за минимум 5-6 часа преди да сервираме.
Рецептата за "Маслено тесто", може да намерите в категория "Печива".