Лека крем супа с целина

Продукти

  • връзка магданоз
  • черен пипер
  • 2 с.л. сметана
  • 150 гр кисело мляко
  • 2 с.л. смлени орехи
  • 2 стръка копър
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 2 с.л. брашно
  • 3 глави целина
  • 1 с.л. масло
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава кромид лук
  • 150 гр сирене

Начин на приготвяне

1. Нарязваме на дребно кромида, чесъна и целината. Запържваме ги в маслото.

2. Намаляваме огъня и поръсваме брашното. Бавно прибавяме и бульона.

3. Сваляме тенджерата от огъня, разбиваме продуктите с пасатор и ги връщаме отново на огъня да кипне отново.

4. Намаляме огъня и прибавяме сиренето, орехите, киселото мляко и сметаната. Оставете да къкри за няколко минути.