Кюфтета с телешка кайма
Продукти
0,5 ч.л.
червен пипер
0,5 ч.л.
черен пипер
1 ч.л.
чубрица
3 стръка
магданоз
1 глава
лук
3 стръка
пресен лук
2
яйца
1 кг
кайма телешка (смляно телешко месо)
сол на вкус
0,5 ч.л.
кимион
Време:
50 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с много ситно нарязаните 2 вида лук, магданоз, яйцата и всички подправки.
Оставяме я за около 40 минути в хладилник.
След това, с намаслени ръце оформяме плоски кюфтета.
Слагаме ги върху загрята скара или тиган, като ги обръщаме и от двете страни.
Сервираме кюфтенцата горещи.