Начин на приготвяне
- Смесваме каймата с нарязания на ситно кромид лук, нарязания на ситно магданоз и настъргания на едро ренде морков. Овкусяваме с черен пипер на вкус и оформяме 16 кръгли кюфтета, като топки.
- Сосът приготвяме като нарязания на ситно лук задушаваме с олиото и малко вода, до омекване.
- Бланшираме доматите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Нарязваме на ситно чушките.
- При задушения лук добавяме червения пипер, разбъркваме и добавяме настърганите домати и нарязаните чушки.
- Когато соса заври добавяме кюфтета.
- Оставяме ястието да ври на среден огън, около 40 минути. Не е необходимо да добавяме брашно за сгъстяване, но ако искаме да бъде по-гъст соса, може да прибавим 1 с.л. брашно, размита с малко вода.
- Овкусяваме с чубрица и нарязан на ситно магданоз.
- Ястието сервираме горещо.
|