Продукти
-
2
скилидки
чесън
пресовани
-
150
гр.
сирене
-
2
яйца
-
2
с.л.
галета
-
2
с.л.
брашно
-
1
кг.
тиквички
-
сол
на вкус
-
3
гр.
черен пипер
-
3
стръка
копър
-
30
гр.
галета
за овалване
-
30
гр.
олио
за пържене
Начин на приготвяне
- Измиваме, подсушаваме, обелваме и настъргваме тиквичките.
- Посоляваме ги и оставяме да се изцедят.
- След това, към изцедените вече тиквички, прибавяме брашното, галетата, яйцата, сиренето и подправките и омесваме добре.
- Трябва да се работи бързо, защото ако престои, сместа се втечнява.
- Оформяме кюфтенца, овалваме в галета и пържим до златисто оцветяване от двете страни.
- Изпържените кюфтета оставяме да се отцедят върху домакинска хартия.