Кюфтета от тиквички със сирене

Продукти

  • царевично брашно за овалване
  • олио за пържене
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 120 г сирене
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. галета
  • 4 стръка копър
  • 550 г тиквички

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large kyufteta ot tikvichki sas sirene

Начин на приготвяне

  1. Почистваме тиквичките и ги настъргваме на по-ситно ренде. Посоляваме ги с малко сол и ги оставяме за 10 минути.
  2. След това с ръце изстискваме много добре настърганите тиквички, за да се отдели водата от тях. 
  3. Към тиквичките натрошаваме сиренето, добавяме ситно нарязания лук и разбито яйце. Омесваме добре и прибавяме галетата, нарязания на ситно копър и черния пипер. Отново омесваме. 
  4. Овалваме кюфтетата в царевично брашно и пържим в сгорещено олио (като количество покрива дъното на тигана, но не е маслена баня). Периодично ги обръщаме и ги изваждаме, когато станат с хубава златиста коричка. 
  5. Подреждаме ги в съд, покрит с кухненска хартия или салфетка, за да попие излишната мазнина.