Начин на приготвяне
- Почистваме тиквичките и ги настъргваме на по-ситно ренде. Посоляваме ги с малко сол и ги оставяме за 10 минути.
- След това с ръце изстискваме много добре настърганите тиквички, за да се отдели водата от тях.
- Към тиквичките натрошаваме сиренето, добавяме ситно нарязания лук и разбито яйце. Омесваме добре и прибавяме галетата, нарязания на ситно копър и черния пипер. Отново омесваме.
- Овалваме кюфтетата в царевично брашно и пържим в сгорещено олио (като количество покрива дъното на тигана, но не е маслена баня). Периодично ги обръщаме и ги изваждаме, когато станат с хубава златиста коричка.
- Подреждаме ги в съд, покрит с кухненска хартия или салфетка, за да попие излишната мазнина.
|