Продукти
-
царевично брашно
за овалване
-
олио
за пържене
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
120
г
сирене
-
1
яйце
-
1
глава
лук
-
3
с.л.
галета
-
4
стръка
копър
-
550
г
тиквички
Начин на приготвяне
- Почистваме тиквичките и ги настъргваме на по-ситно ренде. Посоляваме ги с малко сол и ги оставяме за 10 минути.
- След това с ръце изстискваме много добре настърганите тиквички, за да се отдели водата от тях.
- Към тиквичките натрошаваме сиренето, добавяме ситно нарязания лук и разбито яйце. Омесваме добре и прибавяме галетата, нарязания на ситно копър и черния пипер. Отново омесваме.
- Овалваме кюфтетата в царевично брашно и пържим в сгорещено олио (като количество покрива дъното на тигана, но не е маслена баня). Периодично ги обръщаме и ги изваждаме, когато станат с хубава златиста коричка.
- Подреждаме ги в съд, покрит с кухненска хартия или салфетка, за да попие излишната мазнина.