Продукти
-
50
г
сусам
-
5
г
захар
-
3
яйца
-
40
мл.
олио
-
10
г
брашно
царевично
-
800
г
риба
Начин на приготвяне
- Изчистваме рибата от костите и вътрешностите й, и смиламе месото.
- Омесваме рибата с царевичното брашно, жълтъците и подправки на вкус.
- Накрая разбъркваме всичко с разбитите сьс захарта белтъци.
- Оформете кюфтета, като ги разплесквате. Овалваме ги в сусам и ги пържим в сгорещено олио до златисто.
- Сервираме с прясна салата, по избор.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).