Продукти
-
1
с.л.
чубрица
-
2
стръка
пресен лук
-
6
яйца
сварени
-
1
яйце
за каймата
-
1
кг.
кайма
-
1
ч.л.
черен пипер
-
сол
на вкус
-
2
картофа
сварени
-
60
г
галета
- за соса:
-
50
мл
сос "уорчестър"
-
10
мл
зехтин
-
2
чушки
червени и люти, сухи
Начин на приготвяне
- Омесваме подправките с каймата, яйцето, нарязания на ситно лук и намачканите картофи.
- Объркваме хубаво и вземаме част от сместа, необходима да загърне цялото яйце като топка.
- Така правим всички кюфтенца. Овалваме ги в галета едно по едно.
- След това нареждаме кюфтенцата в намаслена тава.
- Печем ги в загрята фурна на 180 градуса, около 35 минути.
- За соса: стриваме чушките и ги разбъркваме добре със зехтина и соса "уорчестър".
- Поднасяме кюфтенцата поляти със соса.