Кюфтенца "Сюрприз" с лют сос

Продукти

  • 1 с.л. чубрица
  • 2 стръка пресен лук
  • 6 яйца
    сварени
  • 1 яйце
    за каймата
  • 1 кг. кайма
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол
    на вкус
  • 2 картофа
    сварени
  • 60 г галета
  • за соса:
  • 50 мл сос "уорчестър"
  • 10 мл зехтин
  • 2 чушки
    червени и люти, сухи

Начин на приготвяне

  1. Омесваме подправките с каймата, яйцето, нарязания на ситно лук и намачканите картофи.
  2. Объркваме хубаво и вземаме част от сместа, необходима да загърне цялото яйце като топка. 
  3. Така правим всички кюфтенца. Овалваме ги в галета едно по едно.
  4. След това нареждаме кюфтенцата в намаслена тава.
  5. Печем ги в загрята фурна на 180 градуса, около 35 минути.
  6. За соса: стриваме чушките и ги разбъркваме добре със зехтина и соса "уорчестър".
  7. Поднасяме кюфтенцата поляти със соса.