Продукти
-
сол
-
магданоз
-
2
моркова
-
6
мариновани сушени домати
-
2
червени чушки
-
1
стрък праз лук
-
2
ч.ч.
кус-кус на barilla
-
1
тиквичкa
-
черен пипер
-
зехтин
-
2
стръка мащерка
-
2
скилидки чесън
-
4
ч.ч.
пилешки бульон
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме зеленчуците. Празът и морковите нарязваме на кръгчета, а тиквичките и чушките на малки парченца. Поливаме ги с малко зехтин и сол.
2. Загряваме тиган и слагаме зеленчуците на порции, за да се запекат. Целта е да са запечени и леко хрупкави, като се запичат за около 3-4 минути, докато станат златисти.
3. Слагаме зеленчуците в чиния и в същия тиган слагаме малко зехтин, нарязаните на ситно скилидки чесън и мариноватите сушени домати, нарязани на парченца. Добавяме и стръковете мащерка, малко сол и задушаваме с малко вода за около 1-2 минути.
4. Добавяме кус-куса и бъркаме още за около 1-2 минути, докато поеме мазнината. След това добавяме горещия пилешки бульон и оставяме да къкри на слаб огън, като бъркаме. Кус-кусът става готов за около 5 минути.
5. Сваляме от котлона и покриваме с капак, за да поеме добре течността и леко да се охлади. Кус-кусът трябва да стане със зърнеста структура. Сервираме като отдолу правим канапе от кус-кус, а отгоре слагаме запечените зеленчуци. Поръсваме с нарязан магданоз.