Продукти
-
200
г
кашкавал
-
80
г
масло
разтопено
-
брашно
колкото поеме
-
700
мл.
вода
-
1
ч.л
захар
-
10
г
сол
-
1
мая
-
5
яйца
-
щипка
сода
-
0,5
коф.
кисело мляко
-
5
кренвирша
-
20
г
сусам
Начин на приготвяне
- Замесваме маята с 200 мл. от водата, захарта, щипка сол и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
- След като втаса, правим кладенче от брашното. Слагаме маята, киселото мляко, разбъркано със содата, солта, водата и яйцата, като на две от тях отделяме жълтъците за намазване.
- Замесваме тесто и го оставяме да втаса.
- След това правим малки топки, разточваме ги и ги режем по дължина на 5 места.
- Мажем ги с маслото, настъргваме кашкавала, след това слагаме кренвирша и увиваме.
- Намазваме ги с жълтък и ги поръсваме със сусам.
- Печем в умерена фурна.