Крем тирамису с шоколад

Продукти

  • 200 г бишкоти
  • 250 г сирене "маскарпоне"
  • 5 г какао
  • 4 мл амарето
  • 5 с.л. захар
  • 350 мл кафе
  • 2 яйца
  • 20 г шоколад
    , разтопен на водна баня

Начин на приготвяне

  1. В купа, отделяме жълтъците на яйцата от белтъците, след което разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме маскарпонето. 
  2. Разбиваме и белтъците, после ги изсипваме в сместа и добавяме амарето. 
  3. Потапяме бишкотите в кафето, след това ги слагаме в чаша, като на дъното поставяме първо шоколада после пропорционално прибавяме и от крема. За завършек поръсваме с какао.