Начин на приготвяне
- Слагаме лещата в студена вода да ври за около 40-50 минути (да се разври), като количеството вода е около 4 пръста над лещата.
- В тиган слагаме 20 грама от маслото запържваме нарязаният лук, докато стане като “стъкло” и го изсипваме в лещата.
- Тъй като супата доста се е сгъстила, доливаме вода по преценка, в зависимост колко гъста искаме да бъде, по принцип около 2-3 ч.ч. вода.
- Прибавяме чесъна, нарязан на ситно и джоджена.
- В същия тиган правим запръжка от останалите 20 грама масло, една щипка сладък и лютив пипер, след като се запържи леко изсипваме салцата или доматите и прибавяме към супата. Пасираме.
- Добавяме черния пипер.
- Супата сервираме гореща, по желание гарнирана със ситно нарязан зелен лук или люта чушка и малко зехтин.
|