Крем супа от зелен боб с пармезан

Продукти

  • 40 г пармезан
    , настърган
  • сол
    на вкус
  • 1 с.л. къри
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 1 кубче бульон
    , зеленчуков
  • 750 мл. вода
  • 1 скилидка чесън
  • 300 г зелен боб
  • 50 г кашкавал
    , настърган

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме зеленият боб заедно с чесъна за 3 минути в зехтина. 
  2. Добавяме водата и кубчето бульон. Варим 15-20 минути след завирането. 
  3. След това пасираме. Слагаме на слаб огън и добавяме пармезана и сметаната, и бъркаме докато се получи гладка смес. Посоляваме на вкус и добавяме кърито. 
  4. Супата сервираме топла с настъргания кашкавал и крутони.