Продукти
-
пресен
копър
-
100
г
крутони
-
100
мл
сметана за готвене
-
1,5
л
зеленчуков бульон
-
50
г
краве масло
-
1
кг
тиквички
-
150
мл
прясно мляко
-
черен пипер
-
2
с.л.
брашно
-
сол
Начин на приготвяне
1. Обелваме и нарязваме тиквичките на кубчета и ги сваряваме в зеленчуковия бульон.
2. Прецеждаме бульона от тиквичките и ги пасираме. Запържваме леко маслото с две лъжици брашно. Добавяме топлия бульон, пасираните тиквички, млякото и сметаната, бъркаме докато се сгъсти. Оставяме да поври около 2-3 мин. на слаб огън.
3. Добавяме сол и черен пипер, сервираме топла, поръсена с нарязания копър и крутони.