Продукти
-
сол
-
1
с.л.
масло
-
2,5
ч.ч.
бульон
, пилешки или зеленчуков
-
0,5
ч.ч.
портокалов сок
, прясно изцеден
-
1
глава
лук
, ситно нарязана
-
420
г
моркови
, нарязани
Начин на приготвяне
- Сгорещете маслото на среден огън и сотирайте лука и морковите за около 7 минути. Залейте ги с врелия бульон и подгрейте сместа до кипване, след което сварете зеленчуците на слаб огън за около 15 минути (или докато омекнат напълно).
- Пасирайте супата и добавете портокаловия сок.
- Продължете варенето още 5 минути на слаб огън.
- Овкусете със сол на квус и отстранете съда от котлона. Сервирайте.