Крем супа от моркови с чушки

Продукти

  • 500 г моркови
  • 2 червени чушки
  • 1 глава лук
  • 30 г краве масло
  • 50 г топено сирене
  • 150 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa и чушките нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, чушки и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим, докато морковите съвсем омекнат.
  4. След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене. 
  5. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко, до получаване на желаната консистенция.
  6. Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене. По желание може да декорираме с няколко резена чушка.