Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на колелца, лукa нарязваме на дребно.
- Почистваме и нарязваме и картофите.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, картофи и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим, докато морковите съвсем омекнат.
- След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
- Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене. По желание, може да гарнираме с малко настърган кашкавал.
|