Продукти
-
1
ч.ч.
леща
-
5
с.л.
олио
-
1
ч.л.
куркума
-
1
ч.л.
кимион
-
3
скилидки
чесън
-
2
дафинови листа
-
сол
-
1
стрък
целина
-
1
морков
-
1
глава
лук
Начин на приготвяне
- Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме в мазнината.
- Прибавяме лещата и подправките. Заливаме ги с вода - 3 пръста над лещата, и оставяме да ври на бавен огън.
- След като лещата омекне напълно, изваждаме дафиновите листа и пасираме супата с пасатор до гладкост. Добавяме още вода до желаната от нас гъстота. Посоляваме на вкус и сервираме супата с хлебни крутони, малко течна сметана и поръсена със ситно нарязан магданоз.