Крем супа от леща в хлебче
|
Продукти
-
1
хлебче
, правоъгълно или кръгло, но високо - (най-добре да е приготвено на домашна хлебопекарна)
-
сол
-
5
с.л.
олио
-
1
ч.л.
куркума
-
1
ч.л.
кимион
-
3
скилидки
чесън
-
2
дафинови листа
-
1
стрък
целина
-
1
ч.ч.
леща
-
1
глава
лук
-
1
морков
|
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме в мазнината.
- Прибавяме лещата и подправките. Заливаме ги с вода - 3 пръста над лещата, и оставяме да ври на бавен огън.
- След като лещата омекне напълно, изваждаме дафиновите листа и пасираме супата с пасатор до гладкост. Добавяме още вода до желаната от нас гъстота. Посоляваме на вкус.
- Издълбаваме вътрешната част на хлебчето и сервираме супата в него.
- По желание, може да сервираме супата поръсена със ситно нарязан зелен лук и черен пипер.
|