Начин на приготвяне
- Нарязваме лука, моркова и чесъна. Слагаме ги в дълбок съд да се задушат.
- Нарязваме магданоза и картофите на ситно.
- Измиваме и прибавяме лещата към задушените зеленчуци, заедно с вече нарязаните картофи и магданоз, и пълним с топла вода до покриване на продуктите. Варим 30-40 минути.
- След това овкусяваме с чубрицата, червения пипер, черния пипер и солта.
- Готовата супа пасираме хубаво с миксер.
- За крутоните: режем хляба на средно големи кубчета и овкусяваме с червения пипер, солта и олиото. Печем на 220 градуса, около 5 минути.
- Нарязваме сушените домати на ситно. Вече готовата крем супа гарнираме с изпечените крутони и нарязаните сушени домати.
|